*Tik SUAUGUSIEMS*

Jums reikės:
2 kupinų stiklinių miltų
7 g sodos
70 g sviesto
3 šaukštus cukraus pudros
3 kiaušinių
1/2 butelio alaus
200 g skysto medaus
nepilnos stiklinės cukraus
prieskonių meduoliams
200 g riešutų, razinų, migdolų, džiovintų figų, apelsinų žievelių mišinio
sviesto formai patepti
tarkuotų džiūvėsėlių
1/2 plytelės juodojo šokolado

Miltus sumaišykite su soda. Sviestą sutrinkite su cukraus pudrą ir tryniais, visą laiką maišydama po truputį pilkite medų, alų ir cukrų. Tada suberkite miltus, prieskonius ir džiovintus vaisius bei riešutus. Suplakite baltymus, supilkite juos į tešlą ir išmaišykite. Formą ištepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais, tada supilkite tešlą ir kepkite valandą iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Ataušusi meduolį apipilkite šokoladu, ištirpdytu su 2 – 3 šaukštais vandens karšto vandens vonelėje.

Twitter