4 porcijoms reikės:
4 bandelių su sezamu,ryšelio šviežių mėtų arba 2 šaukštų džiovintų,
šaukšto maltų migdolų, šaukštelio citrinos sulčių,
2 šaukštų aliejaus, druskos, pipirų, po vieną raudoną ir geltoną papriką, svogūno, 2 skiltelių česnako,
400g maltos ėrienos arba vištienos,
2 šaukštų razinų, kiaušinio, šaukšto natūralaus jogurto,
2 šaukštų tarkuotų džiūvėsėlių, šaukšto aliejaus,šaukštelio kmynų, pusės šaukštelio cinamono, žiupsnelio saldžiųjų pipirų,
2 morkų,4 salotų lapelių.

Mėtas supjaustykite ir sutrinkite su migdolais, citrinos sultimis ir aliejumi. pagardinkite druska ir pipirais. Paprikas perpjaukite, išvalykite sėklytes ir 10 min. įdėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Nulupkite žieveles, supjaustykite ir sumaišykite su juostelėmis supjaustytomis morkomis.
Mėsą sumaišykite su susmulkintais svogūnais,česnaku, kiaušiniu, jogurtu, tarkuotais džiūvėsėliais, razinomis, prieskoniais, druska ir pipirais. Suformuokite keturis kotletus ir apkepinkite juos aliejuje.
Bandeles perpjaukite perpus. Ant apatinės pusės dėkite po salotos lapą, kotletą, supjaustytas daržoves ir užpilkite padažo. Uždenkite kita bandelės puse.

Twitter