1 antis,
truputis džiovintos arba šviežios
petražolės ir saliero šaknies,
druskos, pipirų,lauro lapų,
petražolių šakelių.
Padažui:
0,5 stiklinės džiovintų grybų,
30g sviesto arba margarino,
3 šaukštai miltų,
1 stiklinė grietinės.

Antį nuplauname, nurenkame padaigus, užpilame šaltu vandeniu, užverdame, nupilame visą vandenį ir antį išplauname. Tada ją supjaustome gabalais, užpilame vandeniu, pridedame prieskonių ir verdame ant nedidelės ugnies, kol mėsa suminkštėja. Grybus užpilame verdančiu vandeniu ir palaikome 1 val. Keptuvėje su sviestu pakepame miltus, į juos supilame 3 stiklines sultinio nuo anties, 1 stiklinę grietinės ir sudedame susmulkintus grybus. Išmaišome, užpilame ant anties ir užviriname. Antis būna skanesnė, jei dar šiek tiek pastovi su padažu. Patiekiame karštą su virtomis bulvėmis ir daržovių salotomis.

Twitter