3 šaukštai tamsaus sojų padažo,
maža, plonai supjaustyta aitrioji paprika,
3 šaukštai skaidraus skysto medaus,
350 g nuvalytos ir gabalėliais supjaustytos lašišos filė.

Į puodą supilame sojų padažą, medų, sudedame aitriąją papriką.Kaitiname, kol viskas gerai susimaišys.Lašišą dedame į nemetalinį dubenį, užpilame atšaldytu medaus marinatu.Pamaišome, kad visus gabalėlius apsemtų, ir paliekame pastovėti.
Grilį įkaitiname.Lašišą dedame ant folija išklotų grotelių.Ištepame marinatu.Kepame 4-5 min.(vieną kartą apverčiame), kol susidarys aukso spalvos plutelė.Tiekiame su virtais ryžiais, sumaišytais su supjaustytais svogūnų laiškais bei apibarstytais juodaisiais pipirais.

Twitter