4 porcijomsreikės:
2 apelsinų,
150g ryžių,
1/2 mažo saliero,
1 laiškinio svogūnėlio,
šaukšto aliejaus,
1 šaukšto apelsinų sulčių,
1/2 apelsino tarkuotos žievelės,
2-3 šaukštų razinų,
2 lauro lapelių,
druskos, pipirų,
muškato riešuto,
apelsino žievelės drožlių papuošimui.

Apelsinus nuplikykite ir nudžiovinkite. Perpjaukite perpus, išskobkite vidų(žieveles palikite). Ryžius virkite 7-8 min. pasūdytame vandenyje, nukoškite. Nulupkite salierą, svogūnėlį ir supjaustykite kubeliais. Pakepinkite įkaitintame aliejuje. Įpilkite apelsinų sulčių ir sudėkite tarkuotą žievelę. Sumaišykite su ryžiais ir karštame vandenyje pamirkytomis razinomis. Sudėkite lauro lapelius. Viską pagardinkite druska, pipirais ir muškato riešutu. Troškinkite ant vidutinės ugnies apie 20 min.,kartkartėmis pamaišydama ir įpildama nedidelį kiekį vandens. Įdaru prikimškite apelsinų puses. Papuoškite apelsinų žievelėmis.

Twitter