Maždaug 8 porcijoms :
Tešlai :
50 g lydyto margarino,
200 g susmulkintų „digestive“ arba avižinių sausainių.
Įdaras :
2 kubeliais pjaustyti apelsinai,
250 g varškės,
1/2 stiklinės cukraus,
1/2 arbatinio šaikštelio vanilinio cukraus,
5-6 želatinos lapeliai,
1/4 stiklinės apelsinų sulčių,
1 stiklinė plaktos grietinėlės.
Papuošimui :
1-2 apelsinai, supjaustyti plonais griežinėliais,
(citrininės mėtos lapeliai).

Tešla : lydytus riebalus sumaišykite su susmulkintais sausainiais ir sudėkite į tortų formą su nuimamu dugnu.Kol ruošite įdarą, torto tešlą laikykite šaldytuve.
Įdaras : varškę sumaišykite su pjaustytais apelsinais bei paprastu ir vaniliniu cukrumi.Želatinos lapelius brinkinkite šaltame vandenyje maždaug 10 min., po to ištirpinkite nedideliame kiekyje karštų apelsinų sulčių.Palengva ataušinkite gautą želatinos skystį, tada į jį sudėkite paruoštą varškės ir apelsinų mišinį.Grietinėlę išplakite ir atsargiai įmaišykite į įdaro mišinį.Pabaikite daryti tortą : įdarą užpilkite ant tešlos, formą uždenkite folija ir palikite tortą nakčiai šaldytuve, kad sustingtų.Prieš patiekdami tortą, išimkite jį iš formos ir papuoškite plonais apelsino griežinėliais(galima ir citrininės mėtos lapeliais).

Twitter