4 porcijoms reikės:
400g kazlėkų,
svogūno, stiklinės ryžių,
3/4 stiklinės daržovių sultinio,
3/4 stiklinės natūralaus jogurto, trynio,
3 šaukštų aliejaus,
2 šaukštų tarkuoto fermentinio sūrio,
2 šaukštų saulėgrąžų sėklų,
druskos, pipirų, petražolių.

Grybus nuvalykite, nuplaukite, didesnius supjaustykite. Svogūną nulupkite, susmulkinkite. Pakepinkite 2 šaukštuose įkaitinto aliejaus. Sudėkite grybus ir viską truputį pakepinkite. Sumaišykite su petražolėmis, pagardinkite druska ir pipirais.
Ryžius nuplaukite, virkite 5 min. pasūdytame vandenyje. Sumaišykite su jogurtu, tryniu ir sultiniu. Sudėkite į aliejumi išteptą formą, ant viršaus dėkite grybus su svogūnais. Kepkite 35 min. 180 laipsnių orkaitėje. Po 15 min. apkepą pabarstykite sūriu. Saulėgrąžų sėklas paskrudinkite sausoje keptuvėje. Jomis pabarstykite patiekalą.

Twitter