400g arbūzo ,
1 citrina,
3-4 rūgštūs obuoliai,
2 šaukštais cukraus,
cinamono,
100g grietinės.

Arbūzą nulupti ir, išėmus sėklas , supjaustyti smulkiais kubeliais. Juos apšlakstyti citrinos sultimis. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir stambiai sutarkuoti. Tarkius sudėti į dubenį, kuriame yra arbūzai. Užbarstyti cukraus. Ant viršaus užpilti grietinę, pagal skonį užbarstyti cinamono.
Arbūzo salotas paduoti prie paukštienos, maltų mėsios patierkalų. Kai kurios šeimininkės deda smulkiai pjaustytų ir padžiovintų duonos kubelių, džiovintų išmirkytų, be kaulų ir smulkiais šiaudeliais supjaustytų slyvų.
Neturint citrinos, arbūzą,supjaustytą kubeliais, porą valandų galima palaikyti marinate, po to išgriebti kiaurasamčiu ir ruošti salotas.

Twitter