Jums reikės:
800g vištos krūtinėlės,
citrinos,
4 skiltelių česnako,
raudonojo svogūno,
šaukšto tabasko padažo,
3 paprikų, 2 baklažanų,
4 cukinijų,
2 šaukštų susmulkinto baziliko,
aliejaus, druskos, pipirų.

Vištos krūtinėles pašlakstykite citrinos sultimis, tabasko padažu ir 4 šaukštais aliejaus. Svogūną ir 3 skilteles česnako supjaustykite plonais griežinėliais ir jais apdėkite vištieną. Uždenkite aliuminio folija ir palikite 1 val. pastovėti. Daržoves sutvarkykite, nuplaukite ir gerai nudžiovinkite. Baklažanus supjaustykite griežinėliais, cukinijas – pailgomis juostelėmis, o paprikas – stambiais kubeliais.
Daržoves patepkite aliejumi ir 5 min. pakepkite grilyje. Sudėkite į keturias lėkštes, užpilkite aliejaus, pabarstykite puse kiekio baziliko, susmulkinta česnako skiltele. Pagardinkite druska ir pipirais. Padėkite šiltai. Vištieną išimkite iš marinato, pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite 15 min. vartydama ir patepdama marinatu. Vištieną supjaustykite, pabarstykite likusiu baziliku ir apipilkite aliejumi. Patiekite su grilyje keptomis daržovėmis.

Twitter