150g penne makaronų(vamzdeliai su įstrižai nupjautais galais),
4 skiltelės česnako,
džiovinta aitrioji paprika,
350g konservuotų pomidorų su sultimis,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
baziliko.

Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite stambiai supjaustytas česnako skilteles, šviežius baziliko lapelius, įberkite džiovintos aitriosios paprikos. Viską truputį pakaitinkite. Tada sudėkite konservuotus pomidorus su sultimis ir kaitinkite apie 10 min. Kartkartėmis vis įpilkite po šaukštą jautienos sultinio, kad padažas per daug nesutirštėtų. Atskirai pasūdytame vandenyje išvirtus makaronus, sudėkite į padažą ir truputį pakaitinkite. Prieš patiekdami iš padažo išimkite česnakus, papuoškite patiekalą šviežio baziliko lapeliais.

Twitter