Jums reikės:
1,5kg avienos kumpio be kaulo,
1 česnako galvutės, nuluptos ir padalytos skiltelėmis,
saujos rozmarinų šakelių,
1 didelio susmulkinto svogūno,
100ml sauso baltojo vyno,
100ml baltojo vyno acto,
1 šaukšto balzaminio acto.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Aštriu peiliu keliose vietose įpjaukite kumpį. Įterpkite česnako skilteles ir mažus gabaliukus rozmarino šakelių. Kumpį suspauskite ir suriškite virvele. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite sviestą su susmulkintais rozmarinais ir šiuo mišiniu ištrinkite mėsą, tada pabarstykite druska ir prieskoniais. Į didelę formą dėkite svogūnus ir likusiais česnakų skilteles. Ant viršaus dėkite kumpį ir kepkite orkaitėje apie 1,5 val. Likus pusvalandžiui iki kepimo pabaigos išimkite svogūnus, jeigu gerai iškepė, supilkite vyną ir abiejų rūšių actą, sumaišykite ir vėl pašaukite formą į orkaitę. Kai kumpis bus iškepęs ir gražiai parudęs, išimkite jį iš orkaitės, uždenkite polietileno plėvele ir palikite 10 min. praaušti. Kepsnys bus sultingesnis ir minkštesnis, kai jį supjaustysite. Pjaustykite kumpį lėkštėje ir užpilkite ant jo atsiradusias sultis.
Patarimas:
kepimo laikas priklauso nuo mėsos svorio-450g reikia kepti 25 min., plius 25 min,kad mėsa būtų vidutiniškai iškepusi. Jei norite gerai apskrudinto kepsnio reikia kepti 30min. plius dar 30 min.

Twitter