1 porcijai reikės:
pusės avokado, 20g apelsino,
10-15 g greifruto,
20g obuolio,
2 šaukštai trintų braškių, vienos braškės,
1 desertinio šaukšto trintų aviečių,
10-15 g brendžio.
Papuošimui:
3 šaukštų trintų šviežių braškių,
2 puselių koncervuotų persikų,
4 graikinių riešutų branduolių puselių,
50-70g plaktos grietinėlės,
10g kakavos ir cukraus pudros,
kelių mėtos lapelių, kelių mėlynių, 3 braškių.

Avokado minkštimas, apelsinas, obuolys, greifrutas, braškė, persikai smulkinami ir sumaišomi su trintomis braškėmis, avietėmis ir brendžiu. Į lėkštę pilamos trintos braškės, ant jų dedamos pusiau perpjautos braškės su grietinėle, mėlynėmis ir skiltelėmis persiko viduje.Šalia dedami plonomis skiltelėmis pjaustyti persikai. vienas lėkštės kraštas barstomas kakava ir cukraus pudra, išspaudžiami 4 plaktos grietinėlės lašeliai, ant kurių dedami riešutai. Į pusės avokado odelę sudedamas visas vaisių mišinys ir patiekiamas lėkštės viduryje, tarp pjaustytų persikų išspaudus plaktos grietinėlės. Laisvame lėkštės krašte plakta grietinėle daroma gėlytė, puošta mėtos lapeliais.

Twitter