150g azijietiškų makaronų,
200g morkų,
300g brokolių,
300g žiedinių kopūstų,
150g mažų svogūnėlių,
100g „šitaki“ grybų,
stiklainiuko mažų kukurūzų burbuolių,
česnako skiltelės,
šaukšto aliejaus,
40ml grybų padažo,
80ml sojų padažo,
1 šaukšto krakmolo.

Makaronus virkite 8 min. pasūdytame vandenyje. Nusunkite. Morką nuskuskite ir supjaustykite griežinėliais. Brokolius ir žiedinius kopūstus padalykite mažesnėmis dalelėmis. Mažus svogūnėlius supjaustykite griežinėliais. „Šitaki“ grybus nuplaukite ir supjaustykite perpus. Aliejuje apkepinkite morkas, brokolius ir žiedinius kopūstus. Sudėkite svogūnus, grybus ir česnaką ir viską šiek tiek pakepinkite. Įpilkite grybų ir sojų padažų bei 100 ml vandens ir sumaišykite. Viską troškinkite apie 10 min. Tada sudėkite kukurūzus ir patroškinkite dar 2 min. Krakmolą ištirpdykite nedideliame kiekyje šalto vandens ir įpilkite į padažą. Maišydama užvirkite. Patiekite su virtais azijietiškais makaronais(ryžiais).

Twitter