4 porcijoms reikės:
8 kopūsto lapų,
30g graikinių riešutų,
1 paprikos,
50g šoninės,
600g maltos kiaulienos,
druskos, pipirų,
paprikos,
džiovintų mėtų,
4 šaukštų miltų,
2 kiaušinių,
100gsviesto.

Kopūsto lapus šiek tiek apvirkite. Riešutus sukapokite, papriką išvalykite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Šoninę supjaustykite smulkiais kubeliais. Faršą pagal skonį pagardinkite druska, pipirais, paprika ir susmulkintomis mėtomis. Sudėkite miltus ir kiaušinius, sumaišykite su supjaustytomis šviežiomis paprikomis, šonine ir riešutais. Mėsos faršą sudėkite ant kopūstų lapų ir suvyniokite balandėlius. Jeigu reikia, suriškite siūlu ir dėkite į formą. Įdėkite sviesto, uždenkite ir kepkite apie pusę val. iki 200 laisnių įkaitintoje orkaitėje.
Dar balandėlius galima daryti ir iš jautienos, įdėjus maltų aitriųjų paprikų, cinamono ir sutrinto česnako.

Twitter