200g baltųjų pupelių
1,5 l šalto virinto vandens
1 ryšulėlis žalumynų
1 didelė bulvė
1 didelė morka
1 svogūnas
1 žalia ir raudona saldžioji paprika
1/2 šaukštelio druskos
2 pomidorai
100g raumenuotų lašinukų
2 šaukštai kapotų petražolių
ant peilio galo baltųjų pipirų ir maltų uoginių paprikų

Pupelės nuplaunamos dubenyje, perrenkamos, nuvarvinamos, užpilamos šaltu virintu vandeniu ir brinkinamos 12 valandų. Išbrinkusios pupelės užvirinamos tame pačiame vandenyje ir nugriebiamos putos. Žalumynų ryšulėlis kruopščiai nuplaunamas, keliskart nupurtomas, smulkiai supjaustomas ir suberiamas į puodą su pupelėmis. Uždengus dangčiu, verdama apie valandą. Bulvė ir morka nuskutamos, svogūnas nulupamas ir viskas supjaustoma kubeliais. Saldžiosios paprikos, išėmus sėklas ir pertvaras, supjaustomos šiaudeliais. Visos susmulkintos daržovės suberiamos į puodą su pupelėmis. Sriuba dar 15 minučių paverdama, o paskui pagardinama prieskoniais. Pomidorai nuplikomi, nulupami, susmulkinami kubeliais ir sudedami į sriubą. Lašinukai susmulkinami, pakepinami sausoje keptuvėje ir sudedami į sriubą. Į stalą duodama apibarsčius petražolėmis.

Twitter