Jums reikės:
250g aviečių, 4 kiaušinių,
90g cukraus,
1 pakelio vanilinio cukraus,
po 50g kvietinių miltų ir krakmolo,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
5 šaukštų želatinos,
250g baltojo šokolado glajaus,
150g grietinėlės,
šaukštelio cukraus pudros.

Formą išklokite sviestiniu popieriumi ir jame apibrėžkite du 19 cm skersmenes apskritimus. 2 baltymus suplakite su šaukštu vandens, vaniliniu cukrumi ir 60g cukraus. Sudėkite trynius,kepimo miltelius ir miltus bei krakmolą ir viską sumaišykite. Konditerinį švirkštą pritraukite masės ir pripurkškite ja abu apskritimus. Kepkite 12 min. 200 laipsnių orkaitėje. Iškeptus blynus dėkite ant cukrumi pabarstytos pašluostės. Želatiną užpilkite nedideliu kiekiu šalto vandens. Vandens vonelėje ištirpdykite 200g šokolado glajaus. Plakikliu sutrinkite avietes. Dviejų kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius sutrinkite su cukrumi. Ištirpdytą želatiną sumaišykite su avietėmis, paskui su tryniais. Maišydama pilkite glajų. Atskirai suplakite grietinėlę ir sudėkite į ją baltymų putas. Ant blyno dėkite tortinės kraštus ir sudėkite kremą. Uždenkite kitu blynu ir padėkite šaltai 4 val. Ištirpdykite likusį glajų ir išpilkite ant stiklinio ar kitokio glotnaus paviršiaus. Kai sustings, gremžkite plačiu peiliu kaip drožles. Jomis papuoškite tortą

Twitter