6 porcijoms reikės:
4 karpių galvų,
2-3 stiklinių marinuotų burokėlių,
svogūno,
2-3 džiovintų grybų,
prieskoninių šakninių daržovių,
druskos, pipirų, cukraus.
Auselėms:
1 kg miltų, kiaušinio,
100g džiovintų baravykų,
300g svogūno,
tarkuotų džiūvėsėlių,
šaukšto sviesto,
druskos, pipirų.

Karpių galvas nuplaukite ir užpilkite 2,5 l vandens, įberkite druskos ir pipirų. Virkite 30 min. Sudėkite prieskonines daržoves ir pakepintą svogūną, virkite dar 30 min. Nuovirą perkoškite ir įdėkite į jį marinuotus burokėlius, pagardinkite cukrumi. Gerai pakaitinkite. Patiekite su auselėmis.
Auselė. Grybus pamirkykite, užpilkite nedideliu kiekiu pasūdyto vandens ir virkite 25 min., nukoškite (nuovirą palikite) ir supjaustykite. Svogūną susmulkinkite ir kartu su grybais apkepinkite svieste, pabarstykite tarkuotais džiūvėsėliais, kad masė būtų tiršta. Pagardinkite druska ir pipirais. Iš miltų , pieno ir kiaušinio suminkykite minkštą tešlą. Iškočiokite , kad blynas būtų plonas. Taurele išspauskite skrituliukus. Ant kiekvieno dėkite įdaro porciją, užspauskite kraštus ir galus suspauskite, kad koldūniukas būtų apvalus. Auseles sumeskite į verdantį vandenį, kai išplauks į paviršių, išgriebkite į kiaurasamtį. Ataušusias dėkite į sriubą.

Twitter