125g birių ryžių (1 pakelis)
2 kiaušiniai
3 valgomieji šaukštai „Obelių“ karotino aliejaus
( galima vartoti bet kokį. Tiesiog nuo jo blyneliai įgauna labai gražią spalvą)
Aromatinė druska, prieskoniai spagečiams
Jogurtinis majonezas, kečupas – padažui.
Garnyrui labai tinka agurkų salotos
aliejaus kepimui
Paruošimas:
Ryžius išvirti ir išbėrus į dubenį atvėsinti. Po to supilti aliejų ir išmaišyti. Įmušti abu kiaušinius, sudėti prieskonius ir gerai išplakti. Keptuvėje įkaitinti aliejų. Aliejaus pilti, kad būtų ~3 mm sluoksnis, matuojant nuo keptuvės dugno. Toliai kepti kaip paprastus blynelius, tik patarčiau naudoti plačias menteles, nes taip mažiau galimybių juos sulaužyti.

Twitter