24 blynams reikės:
300g miltų,
20g mielių,
2 kiaušinių,
šaukštelio cukraus,
šaukšto išlydyto sviesto,
druskos,
riebalų kepimui.
Priedai:
grietinė,
rūkytos lašišos griežinėliai,
ikrai, krapai,

Miltus suberkite į dubenėlį. Mieles sutrinkite ir pabarstykite cukrumi. Kai išsileis, sudėkite prie miltų. Viršų pabarstykite miltais. Dubenėlį pridenkite ir padėkite šiltai. Kai miltų paviršiuje atsiras pūslelių, supilkite pieną ir sudėkite šiuos ingredientus: trynius, išplaktus baltymus, sviestą, žiupsnelį druskos. Visą laiką maišykite, kad tešla įgautų tirštos grietinės konsistenciją. Vėl padėkite šiltai.Kai tešla pakils, keptuvėje įkaitinkite riebalus. Kepkite blynus iš abiejų pusių ir iškeptus dėkite į šiltą orkaitę. Grietinę atšaldykite ir suplakite su žiupsneliu druskos. Blynus sudėkite į lėkštę. Kiekvieną blyną papuoškite šaukšteliu grietinės, gabaliuku lašišos ir ikrų porcija bei krapais.

Twitter