Tešlai: Įdarui:
350g kvietinių miltų 350g špinatų
4 kiaušiniai 1 svogūnas
1 šaukštas aliejaus 1 šaukštas aliejaus
žiupsnelis druskos 1 skiltelė česnako
1 žalia paprika
Užpilui: aštraus 100g smulkintų migdolų
pomidorų padažo 1 šaukštelis kmynų
druskos, pipirų
Tešlai kiaušinius gerai išplakti su aliejumi. Miltus sumaišyti su žiupsneliu druskos, papilti ant lentos, padaryti duobutę, supilti išplaktą kiaušinį. Minkyti, kol tešla pasidarys vientisa. Plonai iškočioti. Supjaustyti 12,5×10 cm dydžio gabalėliais. Įdarui nuplautus, supjaustytus špinatus nuplikyti verdančiu vandeniu, nuvarvinti. Svogūną ir česnaką supjaustyti kuo smulkiau ir 3-4 minutes pakepinti aliejuje, paskui sudėti juostelėmis supjaustytą papriką, migdolus, suberti kmynus ir dar 5-6 minutes pakepinti. Sudėti špinatus, pasūdyti ir įberti maltų pipirų. Jei reikia, galima įpilti truputį vandens. Po 1-2 šaukštus taip paruošto įdaro dėti ant kiekvieno tešlos gabalėlio, vienodai paskleisti. Blynelius susukti į volelius, sudėti į kepimo indą, pateptą riebalais ir pabarstytą miltais. Kepti 20-25 minutes 200C temperatūroje.

Twitter