200 g morkų,
200 g migdolų,
1 citrina,
4 kiaušiniai,
žiupsnelis druskos,
150 ml cukraus,
175 ml miltų,
2 šaukštai sviesto arba margarino.
Kremui: 200 g grietinėlės,
50 ml fruktozės,
2 šaušteliai vanilinio cukraus.
Papuoši mui: Braškių.

Nulupkite ir sutarkuokite morkas. Sumalkite arba sutarkuokite migdolus. Nuplaukite citriną ir sutarkuokite jos žievelę . Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Į išplaktus kiaušinio trynius su druska suberkite miltus ir susmulkintus migdolus. Išmaišykite.
Supilkite tarkuotas morkas, išplaktus kiaušinio baltymus. Išmaišykite.
Gauta masę supilkite į ištepta sviestu arba margarinu kepimo formelę (maždaug 24 cm skersmens). Kepkite 175°( temperatūroje apie 35 minutes. Atvėsinkite. Sumaišykite kremo ingredientus.
Ištepkite pyragą. Pyrago viršų dekoruokite nuplautomis braškėmis.

Twitter