Paruošimui: 40 min.
Atšaldymui: 2 val.
Energetinė vertė: 250 kcal / 1 porc.
16 porcijų
Įdarui:
500 g rabarbarų,
50 g cukraus,
200 ml pusiau saldaus baltojo vyno.
Kremui:
20 g želatinos,
150 g trintų braškių,
4 valg. šaukštai braškių likerio,
250 g liesos varškės,
100 g cukraus,
250 ml grietinėlės.
Be to:
1 gatavas šokoladinis biskvitas,
3 šaukštai braškių džemo,
400 g šviežių braškių,
20 g želatinos,
2 valg. šaukšt. cukraus,
50 g išlukštentų ir kapotų pistacijų.

1. Rabarbarus nuvalykite ir supjaustykite 1 cm dydžio gabaliukais. Pakaitinkite vyną su cukrumi ir patroškinkite jame rabarbarus 5 min. Išgriebkite rabarbarus kiaurasamčiu ir nuvarvinkite.
2. Pamerkite visą želatiną. 150 g braškių pertrinkite ir sumaišykite su cukrumi bei varške. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite verdančio vandens vonelėje ir pusę jos sumaišykite su varškės mase. Padėkite į šaldytuvą, Kai kremas pradės stingti, sukrėskite į jį išplaktą grietinėlę.
3. Biskvitą aptepkite braškių džemu ir įdėkite jį į išardomą kepimo formą. Ant jo suberkite rabarbarus ir sukrėskite varškės kremą. Padėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
4. Braškes nuplaukite, nuvalykite ir supjaustykite riekelėmis išilgai. Išdėliokite jas ant atšalusio torto vėduokle. Likusią pusę želatinos sumaišykite su baltuoju vynu, kuriame buvo troškinami rabarbarai ir 2 valg. šaukšt. cukraus, pakaitinkite. Atvėsusią po šaukštą pilkite ant braškių, kol visos pasidengs, ir padėkite į šaldytuvą sustingti. Kai sustengs, išimkite tortą iš formos ir kraštus papuoškite kapotomis pistacijomis.

Twitter