Viščiukas,
250 g ryžių,
2 svogūnai,
5 šaukštai eliejaus,
500 g šaldytų pomidorų,
petražolės šaknis,
2 l vandens,
citrinos sultys,
petražolių,
druskos,
pipirų.

Viščiuką supjaustyti į 4 dalis. Ryžius ir smulkiai supjaustytus svogūnus apkepinti aliejuje, kol įgaus auksinį atspalvį. Paruoštus ryžius sudėti į puodą ir užpilti verdančiu vandeniu, ant viršau sudėti viščiuko gabalėlius, neatšildytus pomidorus ir griežnėliais supjaustytą petražolės šaknį. Virti ant silpnos ugnies 50 min. Po to išimti viščiuką, atskirti mėsą nuo kaulų ir mėsą sudėti atgal į sriubą. Tada sriubą pasūdyti, paskaninti pipirais ir citrinos sultimis.
Prieš patiekiant pabarstyti smulkintais petražolių lapeliais.

Twitter