600 g šviežių briedžiukų
druskos
2-3 šaukštai sviesto arba margarino
1 šaukštas miltų
200 g grietinės
1 kiaušinis
1 šaukštas petražolių lapelių
2 šaukštai tarkuoto sūrio
Briedžiukus švariai nuplauti, supjaustyti gabalėliais, apibarstyti druska ir 10-15 minučių kepti svieste. Paskui įberti miltų, sumaišyti, dar kelias minutes pakepinti, įpilti grietinės, 1-2 minutes pavirinti, praaušinti ir įmušti kiaušinį. Grybus sukrėsti į riebalais pateptą formą, apibarstyti tarkuotu sūriu, ant viršaus uždėti sviesto gabalėlių ir kepti, kol apsitrauks rausva plutele. Iškeptą valgį apibarstyti žalumynais.
Patiekti su baltos duonos skrebučiais arba virtais ryžiais ir šviežių agurkų salotomis.

Twitter