800g briuselinių kopūstų
2 l vandens
1 šaukštelis druskos
340g virto lieso kumpio
0,5 stiklinės karšto mėsos sultinio
3 kiaušiniai
0,5 stiklinės pieno
1 šaukštelis druskos
100g tarkuoto fermentinio sūrio
baltųjų pipirų, malto muskato
Briuseliniai kopūstai nuvalomi ir nuplaunami. Į pasūdytą verdanti vandenį suberiami kopūstai, uždengiami ir ant mažos ugnies verdami 10-15 minučių. Kumpis supjaustomas plonais šiaudeliais. Kopūstai nukošiami ir nuvarvinami. Kopūstai sudedami į kepimo formą. Ant jų išdeliojama pusė paruošto kumpio ir užpilama karštu mėsos sultiniu. Orkaitė įkaitinama. Kiaušiniai išplakami su pienu, druska, pipirais, muskato riešutu. Kopūstai su kumpiu užpilami šiuo plakiniu. Likę kumpio šiaudeliai suklojami formos viduryje ir apibarstomi sūriu. Viskas uždengiama folija ir kepama orkaitėje apie 15 minučių. Po to folija nuimama ir apkepas dar 10 minučių kepamas. Valgoma su duona ar bulvėmis

Twitter