1 kg bruknių
8-9 vidutinio dydžio obuoliai
800 g cukraus

Saldžius obuolius nuplauti, nulupti, pašalinti sėklas su sėklalizdžiais ir supjaustyti skiltelėmis.
Iš cukraus ir stiklinės vandens išvirti sirupą.
Į pusę kiekio karšto sirupo sudėti obuolius ir 8-10 min. palaikyti.
Į likusį sirupą suberti bruknes ir virti 10-15 min.
Po to bruknes sumaišyti su obuoliais ir dar 10-15 min. pavirti, įdėjus apelsino žievelių ar gvazdikėlių.
Karštą džemą supilti į stiklainius ir uždaryti plastmasiniais arba metaliniais dangteliais.
Kai vartojami saldūs obuoliai, cukraus kiekį galima mažinti iki 500-600 g.
Jei džemas bus uždaromas plastmasiniais dangteliais ir cukraus bus dedama mažesnis kiekis, džemo paviršių vertėtų pridengti popieriaus skridinėliu, sudrėkintu salicilo spiritu arba spiritu, kuriame ištirpinta aspirino tabletė.
Tuomet stiklainius uždaryti plastmasiniais dangteliais.

Twitter