8 didelės su lupenomis išvirtos bulvės
200 g liesos varškės
200 g fermentinio rokforo sūrio
2 šaukštai sviesto
2-3 šaukštai sukapotų svogūnlaiškių
1 šaukštelis saldžios maltos paprikos
pipirų
1 šaukštas rupios druskos

Bulves perpjauti pusiau, šaukšteliu išduobti minkštimą.
Su varške ir rokforo sūriu sumalti jį mėsmale, įdėti šaukštą sviesto, druskos, pipirų ir svogūnlaiškius.
Visus komponentus ištrinti iki lygios, vientisos masės.
Bulvių puseles įdaryti šia mase ir sudėti po 2.
Kepimo skardą ištepti sviestu.
Sudėti bulves ant kepimo skardos, pabarstyti malta paprika ir druska bei sviesto drožlėmis, įdėti į įkaitintą orkaitę ir kepti 15-20 min.
Patiekti karštas arba šaltas.

Twitter