6 porcijoms reikės:
1 kg bulvių
500 g šviežių grybų
200 g svogūnų
100 g fermentinio sūrio
100 g aliejaus
maltų juodųjų pipirų
druskos
žalumynų

Grybus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite aliejuje. Svogūną nulupkite, smukiai sukapokite ir pakepinkite. Bulves nuplaukite, perpilkite verdančiu vandenių ir su lupenomis iškepkite orkaitėje. Galite prieš kepdama kiekvieną suvynioti į foliją. Iškeptas bulves perpjaukyte išilgai perpus ir kiekvieną puselę išskobkite, kad liktų nedideli įdubimai.
Minkštumą sutrinkite, sumaišykite su iškeptais grybais ir svogūnais, pagardinkite druska ir pipirais. Faršu prikimškite išskobtas bulves ir pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu. Plokščią formą ištepkite riebalais ir sudėkite paruoštas bulvės. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol sūris ištirps ir truputi parusvės. Prieš patiekdama pabarstykite smulkiai supjaustytomis petražolemis. Bulvės su grybais gali būti atskiras patiekalas, galima jas patiekti su mėsa ar salotomis.

Twitter