4 menkės file gabaliukų
čiobrelio šakelės
kubelio vištienos sultinio
3 skiltelių česnako
4 didelių bulvių
stiklinės riebesnio pieno
šaukšto sviesto
aliejaus
petražolių
druskos, pipirų

Paruoštą žuvį įdėkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu, įdėkite kubelį sultinio, čiobrelio ir virkite 7 min. Žuvį išimkite, nuvarvinkite ir susmulkinkite nedideliais gabaliukais. Bulves nuskuskite, išvirkite pasūdytame vandenyje, nupilkite, sutrinkite. Įpilkite pieną, įdėkite šaukštą sviesto. Kruopščiai išmaišykite. Petražoles susmulkinkite. Čes­naką smulkiai supjaustykite.
Keptuveje įkaitinkite aliejų, sudekite česnaką, įdėkite žuvį ir maišydama kepkite 8 min. Įberkite 1/2 petražolių, kepkite dar 3 min. Įberkite druskos, pipirų, gerai išmaišykite. Į kepimo indą, pateptą riebalais, dėkite sluoksnį bulvių košės, ant jos su­dėkite žuvį, ant viršaus vėl sluoksnį bulvių košės. Pašaukite į 180 °C orkaitę ir kepkite 30 min., kol gražiai apskrus. Papuoškite petražolių lap

Twitter