4 porcijoms reikės:
500g virtų bulvių,
2 porų,
po šaukštą aliejaus ir sviesto,
kiaušinio, baltymo,
3/4 stiklinės riebios grietinės,
druskos, pipirų,
šaukšto petražolių,
muskato riešuto.
Tešlai:
1,5 stiklinės miltų,
1/2 pakelio sviesto arba margarino,
trynio, 1/2 šaukštelio druskos,
riebalų formai.

Iš visų komponentų užmaišykite tešlą, įpylusi 2-2 šaukštus šalto vandens. 2 val. įdėkite į šaldytuvą. Porus supjaustykite. Pakepinkite aliejuje, įkaitintame su sviestu. Sudėkite griežinėliais supjaustytas bulves, grietinę, trynį, petražoles ir galiausiai sumaišykite su plaktais baltymais. Pagardinkite druska, pipirais ir muskato riešutu. Tešla išklokite riebalais išteptą formą ir subadykite šakute. Apkepkite. Sudėkite bulvių masę ir kepkite 35 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Twitter