500 g bulvių,
500 g briuselio kopūstų,
2 šaukštai sviesto,
svogūnas,
250 g jautienos faršo,
100 g liesos varškės,
kiaušinis,
2 skiltelės česnako,
druskos,
pipirų,
žiupsnelis raudonųjų maltų ankštpipirių,
stiklinė rūgščios grietinės,
pusė stiklinės pieno,
petražolių lapelių.

Briuselio kopūstus nuplauname, nupjauname kotelius.Bulves nuskutame, supjaustome briuselio kopūstų gūželių dydžio gabaliukais.Pusę sviesto išlydome didelėje keptuvėje, sudedame bulves, kopūstus ir kepame 15 min., nuolat maišydamos.Svogūną nulupame, smulkiai supjaustome.Faršą, varškę, kiaušinį ir svogūną gerai išmaišome, pasūdome, paskaniname pipirais ir susmulkintu česnaku.Padarome kopūstų gūželių dydžio kukulaičius.Plokščią kaitrai atsparią formą patepame antra sviesto puse, dedame eilėmis bulves, kopūstų gūželes ir kukulaičius.Grietinę išmaišome su pienu, įberiame maltų raudonų ankštpipirių ir skiltelę susmulkinto česnako, druskos ir pipirų pagal skonį, palaistome kukulaičius.Įstatome į 220 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepame apie valandą.
Prieš patiekdamos pabarstome pjaustytais petražolių lapeliais.Galime papuošti ankštpipirių juostelėmis.
Svarbu indas, kuriame kepame apkepą.Gražiai atrodo kaitrai atsparūs indai.

Twitter