500 g mėsos su kaulais,
10 bulvių,
1.5 morkos,
0.5 petražolės,
1 svogūnas,
1/4 poro,
1/4 saliero,
10 pipirų,
1 lauro lapas,
0.5 stiklinės ryžių,
avižinių, prosų, miežinių, perlinių arba manų kruopų,
0.5 šaukšto riebalų,
0.5 stiklinės grietinės,
3 l vandens.

Išvirti sultinį ir perkošti.Šiai sriubai galima vartoti įvairias kruopas, bet jas (išskiriant manų) reikia virti atskirame inde.Truputį pavirinus, vandenį nuo jų nupilti ir kruopas sudėti į verdantį perkoštą sultinį.Kai kurias kruopas, kaip ryžius ar soras, galima dėti stačiai į sultinį ir išvirti.Prieskonines daržoves supjausčius pakepinti ir sudėti į sriubą.Kai daržovės pavirs, sudėti gabalėliais supjaustytas bulves ir virti, kol visos daržovės bus minkštos.Dedant daržoves, kartu sudėti pipirus, lauro lapą ir druską.
Jei į šią sriubą dedamos manų kruopos, tai pirmiausia reikia dėti pakepintas prieskonines daržoves ir bulves, o kai šios pavirs, sudėti manų kruopas.
Šiai sriubai sultinį galima virti iš įvairios mėsos : jautienos, kiaulienos, avienos, paukštienos arba ją galima virti su grybais.Duoti į stalą balintą rūgščia grietine arba nebalintą.

Twitter