4 porcijoms reikės:
150g rūkytos šoninės,
1/4l pieno,
150g miltų,
druskos, 6 kiaušinių,
500g bulvių,
4 obuolių,
40g sviesto.

Šoninę supjaustyti mažaisgabalėliais. Sumaišyti pieną, miltus ir 1 šaukštelį druskos. Į tešlą įmaišyti 4 trynius ir 2 kiaušinius. Bulves stambiai sutarkuoti ir sudėti į tešlą, pridėti išplaktus baltymus. Obuolius nulupti, išgremžti sėlkalizdžius, supjaustyti apie 1 cm storio žiedais. Iškepti 4 blynus : iš pradžių pakepti šoninę, pridėti sviesto, sudėti 1/4 obuolių, pakepinti apversti, ant viršaus užkrėsti 1/4 tešlos, išlyginti , kepti 5 min. Atsargiai iškratyti iš keptuvės ant didelės lėkštės, įdėti į keptuvę gabalėlį sviesto ir pakepti iš kitos pusės.

Twitter