500 g bulvių,
druskos,
250 g porų,
šaukštelis margarino,
kario prieskonių,
400 g vištienos sultinio,
maltų juodųjų pipirų,
muskato riešuto,
400 g varškės,
petražolių,
4 riekės baltos duonos.

Bulves nuskusti, supjaustyti stambiais gabalais, išvirti pasūdytame vandenyje. Porus supjaustyti žiedeliais, truputį patroškinti su margarinu, pabarstyti trupučiu kario prieskonių. Po kelių minučių įpilti sultinį, užvirinti ir lėtai virti 20 min. Sudėti bulvių gabaliukus į košę, pasūdyti, paskaninti pipirais ir muskato riešutu, sudėti varškę, išmaišyti. Įberti smulkiai supjaustytas petražoles. Baltos duonos riekes supjaustyti norimo dydžio gabaliukais, pakepinti, patiekti su sriuba.

Twitter