7-8 bulvės
2 kiaušiniai
3 šaukštai miltų
1 šaukštas grietinės
druskos, riebalų kepimui
Padažui: 2 džiovinti grybai
1 šaukštas miltų
1 stiklinė grybų sultinio
1 svogūnas, druskos
Virtos bulvės sumalamos mėsmale, suberiami miltai, įmušami kiaušiniai, supilama grietinė, pasūdoma, gerai suminkoma, padaromi maltinukai, apveliami miltais ir iš abiejų pusių apkepami įkaitintuose riebaluose. Valgoma su džiovintų grybų padažu.
Padažas: grybai nuplaunami ir 1-2 val. mirkomi šiltame vandenyje. Paskui tame pačiame vandenyje ir išverdami. Miltai pakepinami svieste, praskiedžiama karštu grybų nuoviru ir truputi pakaitinama. Paskui sudedamas pakepintas supjaustytas svogūnas, šiaudeliais supjaustyti grybai ir viskas dar pakepinama, pasūdoma.

Twitter