6 bulvės,
2 rauginti agurkai,
1/4 pundelio svogūnų laiškų arba 2 svogūnai,
2/3 stiklinės majonezo,
petražolių lapelių.

Virtas bulves ir raugintus agurkus (nulupus ir pašalinus sėklas) supjaustyti nedideliais griežinėliais ar pailgais gabalėliais, pridėti kietai virtų pjaustytų kiaušinių, smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų, užpilti majonezu, lengvai išmaišyti ir sudėti į salotinę.Viršų apibarstyti petražolių lapeliais ir apdėti kiaušinio skiltelėmis.
Bulvių salotose raugintus agurkus galima pakeisti marinuotais arba šviežiais agurkais, pomidorais, šviežių kopūstų salotomis, raugintais kopūstais, marinuotais grybais.Prie bulvių salotų galima primaišyti ne tik virtų kiaušinių, bet ir silkių, rūkytos, virtos, keptos mėsos ar žuvies gabaliukų.Visais atvejais priedai turi sudaryti ne daugiau kaip trečiąją dalį bulvių svorio.
Bulvių salotos su žuvimi gražiai atrodo, kai pakraščiai ir viršus papuoštas kapotais žuvies drebučiais ir vėžių kakleliais.

Twitter