1 virtas paraugintas burokėlis,
0,5 citrinos,
2 svogūnai,
0,5 stiklinės riešutų,
2 šaukštai aliejaus,
truputis pipirų, druskos.

Burokėlio vidų išskabtoti, kad liktų tik plonos sienelės, o kraštus išpjaustyti kampuotai. Išskobtą minkštimą ir svogūną smulkiai supjaustyti. Riešutus smulkiai sukapoti (galima ir nekapoti). Ant burokėlių ir svogūno užpilti aliejų, užbarstyti pipirų, druskos, viską sumaišyti.Šį mišinį sudėti į išskobtą burokėlio vidų, apšlakstyti citrinos sultimis, užbarstyti riešutų.
Burokėlių salotas su riešutais valgomos prie silkės ir žuvies patiekalų. Jeigu vartojami rauginti burokėliai – citrinos sulčių nereikia.
Rauginti burokėliai: Išvirtus burokėlius nulupti, užpilti šaltu vandeniu, įmesti duonos plutelę, truputį druskos ir indą pastatyti šiltoje vietoje. Po kelių dienų burokėliai būna saldžiarūgščiai.

Twitter