600 g kiaulienos ar jautienos su kaulais,
3 burokėliai,
8 džiovinti grybai,
1 morka,
1/4 saliero,
1/4 poro,
1 svogūnas,
1 lauro lapas,
10 pipirų,
0.5 stiklinės grietinės,
3.5 l vandens.

Į šaltą vandenį sudėti mėsą, švariai nuplautus džiovintus grybus ir išvirti sultinį.Prieš virimo pabaigą sudėti pakepintas prieskonines daržoves ir prieskonius.
Kai sultinys išvirs, perkošti, išgriebtus grybus supjaustyti paiilgais gabalėliais, o prieskonines daržoves ištrinti per sietelį ir viską sudėti atgal į sultinį.
Burokėlius išvirti atskirai, nulupti, sutarkuoti stambia tarka, sudėti į sultinį, pakaitinti, kad sriuba pasidarytų raudonos spalvos.Paskui sriubą parūgštinti pagal skonį citrinine rūgštimi arba actu.Šaukštą miltų paspirginti svieste, atskiesti sultiniu ir supilti į sriubą.
Duodant į stalą, užbalinti rūgščia grietine.
Ši burokėlių sriuba duodama į stalą su virtomis ar keptomis bulvėmis.

Twitter