Jums reikės:
• 2 didelių česnako skiltelių
• 100 ml alyvų aliejaus
• 3 šaukštelių tamsaus rudo cukraus
• 2 šaukštelių švelnaus acto
• 1 1/2 šaukštelio Dijon garstyčių
• 50 ml šviežių citrinos sulčių
• 50 ml šviežių apelsinų ar laimo sulčių
• 1 1/2 šaukštelio šviežiai sutarkuotos citrinos žievelės

Plonai supjaustykite česnaką ir mažoje keptuvėje pavirkite aliejuje ant silpnos ugnies, kol česnakas ims geltonuoti. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir išimkite česnaką. Keptuvėje esančiame aliejuje išmaišykite kitas sudedamąsias dalis, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį ir marinatą atvėsinkite.
Šio kiekio užteks užmarinuoti 1,5 – 2 kg vištienos.

Twitter