150g miltų
100g sviesto
50g cukraus
1 trynys
žiupsnelis druskos
Citrinų masė: 2 citrinos
1 stiklinė cukraus, 2 kiaušiniai
150g sviesto
1 šaukštas cukraus pudros pyragui apibarstyti
8 plonų citrinos griežinėlių pyragui papuošti

Persijotus miltus ant lentos sukapoti su sviestu, įleisti trynį, suberti cukrų, žiupsnelį druskos ir greitai užminkyti trapią tešlą. Citrinas nuplauti, nuplikyti ir nušluostyti, paskui nutarkuoti žievelę ir išspausti sultis. Kiaušinius su cukrumi išplakti iki putų, po truputį pilant citrinos sultis. Baigiant plakti suberti ir nutarkuotą citrinos žievelę, keptuvėje ištirpintą ir atvėsintą sviestą. Viską kruopščiai išmašyti. Torto formą iškloti tešla, ant viršaus supilti citrinų masę. Pyragą kepti 30-40 min. Kai iškeps, ataušinti, apibarstyti cukraus pudra ir papuošti citrinos griežinėliais.

Twitter