4 porcijoms reikės:
1/2 kg mažų cukinijų,
4 skiltelių česnako,
300g makaronų(mažų vamzdelių),
2 šaukštų tarkuoto parmezano,
ryšelio baziliko,
šaukšto citrinos sulčių,
2 šaukštų kedro riešutų arba saulėgražų sėklų,
aliejaus, druskos, pipirų.

Makaronus išvirkite. Česnaką susmulkinkite. Cukiniją nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Pusę baziliko lapelių smulkiai supjaustykite. Aliejų įkaitinkite keptuvėje,sudėkite česnaką ir cukiniją, kepkite keletą min., kol cukinijos vidurys taps skaidrus, o žievelė dar vos vos kieta.
Nuimkite nuo ugnies, pagardinkite druska ir pipirais, pašlakstykite citrinos sultimis , pabarstykite susmulkintu baziliku ir riešutais ar saulėgrąžomis. Makaronus ir cukinijas sudėkite į lėkštę, pabarstykite parmezanu, papuoškite likusiais baziliko lapeliais.

Twitter