800g cukinijų
4 nedideli svogūnėliai
4 šaukštai aliejaus
3/4 l paukštienos sultinio
1/2 šaukštelio druskos
1-2 šaukšteliai saldžios paprikos
300g vištos krūtinėlės
4 šaukštai grietinės
2 šaukšteliai kapotų šalavijų lapelių

Du trečdaliai cukinijų (apie 500g) plonai nulupama ir supjaustoma kubeliais, o likusios cukinijos nuplaunamos ir nušluostomos. Svogūnėliai nulupami ir supjaustomi. Tada dideliame puode įkaitinama pusė aliejaus. Suberti svogūnai kepinami, kol pasidaro visiškai skaidrūs. Suberiamos kubeliais supjaustytos cukinijos, supilamas paukštienos sultinys ir uždengus paverdama maždaug 15 minučių. Tada sriuba pertrinama per sietelį, suberiama druska ir paprika. Atidėtosios cukinijos nelupamos; jos gražiai supjaustomos plonais rėžiukais, suberiama į sriubą ir kokias 5 minutes pakaitinamos. Krūtinėlė supjaustoma kubiukais. Likęs aliejus įkaitinamas, sudedama vištiena ir 5 minutes pakepinama. Paskui mėsytė suverčiama į sriubą. Sudedama grietinė, gerai išmaišoma ir apibarstoma kapotais šalavijais.

Twitter