8 ploni griežinėliai virto kumpio,
supjaustytas svogūnas,
2.5 stiklinės sultinio,
15 g sviesto,
2 valgomieji šaukštai pomidorų tyrės,
šviežiai sumaltų pipirų,
pusė stiklinės grietinės,
petražolių lapelių.

Supjaustytus svogūnus užpilti pusantros stiklinės sultinio ir virti ant silpnos ugnies, kol sultinio liks stiklinė.Po to jį praskiesti pomidorų tyre, pridėti pipirų, druskos pagal skonį, truputį pavirinti, po to supilti pusę stiklinės grietinės ir dar 10 min. kaitinti ant silpnos ugnies.
Virto kumpio griežinėlius užpilti 1 stikline sultinio ir, uždengus indą dangčiu, kaitinti 10 min. Po to sultinį nupilti į įkaitintą dubenį.Į paruoštą padažą pridėti sviesto, pašildyti, kumpio gabalėlius užpilti padažu ir pabarstyti smulkiai supjaustytais petražolių lapeliais.
Tiekti su virtomis ir pakepintomis bulvėmis bei virtų kopūstų salotomis.
Apskaičiuota 4 porcijoms.

Twitter