1 baklažanas, 2 kaliaropės,
6 pomidorai, 1 žalias pipiras,
3 nedideli svogūnai, 3 stiklinės grybų,
1/4 šaukštelio garstyčių miltelių,
2 skiltelės česnako,
1/3 stiklinės tarkuoto fermentinio sūrio,
druskos, pipirų, sviesto.

Baklažaną nulupti ir supjaustyti kubeliais. Kaliaropes padalyti į 4 dalis ir supjaustyti plonais griežinėliais. Pomidorus nuplikyti, nulupti odelę, pašalinti kotelio vietą ir supjaustyti į 4-6 dalis. (Jei turėtumėte reikiamą kiekį mažų pomidorėlių, jų galite visai nesmulkinti ). Svogūnus supjaustyti plonomis riekelėmis ir patroškinti svieste. Žalią pipirą perpjauti, išimti sėklas, pašalinti baltą odelę ir sukapoti mažais gabalėliais. Viską sudėti į puodą ir ant lengvos ugnies užvirinti. Pagal skonį pridėti prieskonių. Po to sumažinti temperatūrą ir pavirti apie pusę valandos. Supilti į serviravimo inrą ir užbarstyti tarkuotu sūriu. Tinka kaip užkandis su paskrudinta duona arba kaip priedas prie mėsos patiekalų.

Twitter