15 didelių žalių bulvių
5 didelės su lupenomis virtos bulvės
druskos

Įdaras:
2 stiklinės aguonų
1 kiaušinis
3 šaukštai medaus

Žalias bulves nuskusti, nuplauti, sutarkuoti, sudėjus į lininį maišelį ar per marlę išspausti.
Sultis atidėti 10-15 min., po to nupilti, o nuosėdas (krakmolą) suberti į bulves.
Nulupti virtas bulves.
Sumalti jas mėsmale, sumaišyti su žaliomis bulvėmis, įberti druskos ir kruopščiai užminkyti tešlą.
Iš tešlos formuoti gana didelius rutulius, įdaryti juos paruoštu įdaru, gerai užlipdyti, po to formuoti pailgus didžkukulius.
Porcijomis mesti į pasūdytą verdantį vandenį ir virti apie 30 min.
Išimti griebtuvu ir dėti į pašildytą pusdubenį.

Įdarui:
Aguonas užpilti verdančiu vandeniu, atidėti 2-3 min., po to nusunkti per sietelį, sumalti mėsmale, ištrinti su medumi ir kiaušiniu.

Didžkukulius su šiuo įdaru patiekti apipiltus lydytu sviestu ir pabarstytus cukrumi.

Twitter