15 didelių žalių bulvių
5 didelės su lupenomis virtos bulvės
druskos

Įdaras:
500 g jautienos nugarinės
1 šaukštas jautienos taukų
1 šaukštas sutrinto mairūno
2-3 skiltelės česnako, ištrintos su druska
pipirų

Žalias bulves nuskusti, nuplauti, sutarkuoti, sudėjus į lininį maišelį ar per marlę išspausti.
Sultis atidėti 10-15 min., po to nupilti, o nuosėdas (krakmolą) suberti į bulves.
Nulupti virtas bulves.
Sumalti jas mėsmale, sumaišyti su žaliomis bulvėmis, įberti druskos ir kruopščiai užminkyti tešlą.
Iš tešlos formuoti gana didelius rutulius, įdaryti juos paruoštu įdaru, gerai užlipdyti, po to formuoti pailgus didžkukulius.
Porcijomis mesti į pasūdytą verdantį vandenį ir virti apie 30 min.
Išimti griebtuvu ir dėti į pašildytą pusdubenį.

Įdarui:
Nugarinę ir taukus sumalti mėsmale arba labai smulkiai sukapoti, išmaišyti su česnaku, ištrintu su druska, pipirais ir mairūnu. Tokius didžkukulius patiekti apipiltus lydytu sviestu ir tiršta grietine.

Twitter