1,5 stiklinės juodos duonos trupinių
2 šaukštai sviesto
1 šaukštas cukraus
3 obuoliai
1 stiklinė vandens
2 šaukštai cukraus (sirupui)
cinamono, citrinos žievelės
Duonos trupinukai pakepinami keptuvėje su sviestu ir cukrumi. Obuoliai nulupami ir, išėmus sėklalizdžius, supjaustomi nedideliais gabalėliais. Į verdanti su cukrumi ir cinamonu bei citrinos žievelėmis vandenį suberiami obuoliai ir kaitinama, kol suminkštės. Apkepo forma ištepama sviestu ir pabarstoma džiūvėsėliais. Į forma dedama sluoksniais duona ir obuoliai. Viršutinė ir apatinė eilė turi būti džiūvėsėlių. Viršus uždengiamas storai sviestu išteptu pergamentiniu popieriumi, ranka stipriai suspaudžiama ir 15-20 min. kepama karštoje orkaitėje. Išimtas truputi atvėsęs gaminys išverčiamas į lėkštę. Atskirai prie jo tiekiama saldintos grietinėlės arba virinto pieno su prieskoniais

Twitter