1l išmirkytos duonos,
5 kiaušiniai,
5 šaukštai cukraus,
5 šaukštai miltų,
1 pakelis vanilinio cukraus,
3-4 obuoliai,
1 stiklinė aliejaus,
2 šaukštai miltinio cukraus.

Duoną nuspausti, kad nebūtų daug vandens. Kiaušinių tryius išsukti su cukrumi, sudėti nuspaustą duoną, suberti miltus, vanilinį cukrų, nuluptus, stambiai sutarkuotus obuolius. Viską sumaišyti. Baltymus gerai išplakti ir, lėtai maišant, sudėti į tešlą.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, šaukštu dėti blynus ir kepti apvartant abi puses. Išimtus iš keptuvės blynus sudėti į lėkštę eilėmis ir pabarstyti miltiniu cukrumi. Prie blynų duoti gilių, morkų, miežinės kavos, pupelių kavos. Tinka ir įvairios arbatos.

Twitter