1 imbiero šaknies gabalėlis (1,5-2cm)
1 didelis svogūnas, 1 česnako skiltelė
1 šaukštelis kmynų, 3 gvazdikėliai
3 šaukštai sezamo (alyvų) aliejaus
250g ėriuko mėsos (avienos) faršo
250g ryžių, 300g šaldytų žirnelių
1 šaukštelis indiškų prieskonių mišinio
( jį sudaro cinamonas, kalendra, kardamonas, kmynai ir juodieji pipirai)
druskos
Nulupti imbiero šaknį, svogūną ir česnako skiltelę. Imbierą supjaustyti šiaudeliais, svogūną ir česnaką – smulkiais gabalėliais. Sudėjus kmynus ir gvazdikėlius visą tai pakepinti sezamo aliejuje. Sudėti mėsos faršą ir pakepinti. Įmaišyti ryžius ir užpilti 1/2 l sūdyto vandens. Viską sumaišyti, uždengti ir apie 15 min. troškinti ant nedidėlės ugnies. Sudėti indiškų prieskonių mišinį ir žirnelius ir dar patiekalą patroškinti 8 min.

Twitter