4 didelės žalios paprikos 400g jautienos ir kiaulienos faršo(per pusę)
1 kiaušinis 200g šutintų ilgagrūdžių ryžių
1 didelis svogūnas 1 šaukštelis druskos
2 česnako skiltelės 1/2 šaukštelio džiovintų rozmarinų
100g pievagrybių 2 šaukštai kapotų petražolių
2 šaukštai aliejaus 1/4 l mėsos sultinio
4 šaukštai pomidorų tyrės 100g grietinės
po žiupsnelį cukraus, druskos ir maltos paprikos
Nupjaunamas paprikų drūtgalis, išimamos sėklos ir pertvaros. Paprikos išplaunamos, vidus pasūdomas. Svogūnas ir česnakas nulupami ir susmulkinami. Pievagrybiai nuvalomi, nuplaunami ir supjaustomi rėžiukais. Aliejus įkaitinamas. Svogūnai ir česnakai kepinami, kol pasidaro skaidrūs. Tada į keptuvę sudedamas faršas, pievagrybiai ir viskas kiek pakepinama. Ryžiai, kiaušinis, druska, rozmarinai ir petražolės sudedamos į mėsą su pievagrybiais ir viskas gerai išmaišoma. Paprikos prikemšamos paruošto įdaro. Įdarytos paprikos sudedamos į puodą, užpilamos sultiniu ir 40 minučių troškinamos uždengtos. Ištroškintos paprikos išimamos ir dedamos šiltai.Puode likęs skystis paskaninamas pomidorų tyre, grietine ir gerai išmaišomas. Į paruoštą padažą suberiame prieskonius. Patiekiant į padažą sustatomos paprikos.

Twitter